Granola! Mit is sejtet maga mögött ez a gyönyörű név?
Isteni, ropogós, édes reggeli: joghurtba, növényi tejbe vagy egy kis avokádó csoki krémbe keverve. A boltokban már régóta kapható, sőt elmondható, hogy a legtöbben innen ismerik.
Pedig olyan egyszerű lenne mindenkinek otthon elkészíteni.
30 perc alatt összedobható és egy hétig rájárhatsz..ha persze kitart addig, és nem ugrik rá mindenki a családban 🙂
1.) Megspórolod vele az időt, mert nem kell reggelinek valóért rohangálnod a boltba.
2.) Megspórolod a csomagolóanyagot
3.) Lényegesen olcsóbban elkészíthető házilag, mintha a boltit megveszed elkészítve.
4.) Csak olyan alapanyagok kerülnek bele amit Te teszel bele.
Adalékanyag és,- tartósítószermentes, és belecsempészheted a kedvenc fűszereidet, olajos magvaidat , aszalványaidat.
Vagy kihagyhatod belőle azokat az allergéneket amik Neked gondot okoznak, így nem kell a bolti müzli kínálatra hagyatkoznod 🙂 |
Elkészítése pofon egyszerű, mindössze 10 perc alatt összekészítheted és 30 perc alatt készre sütöd.
Mire lesz szükséged? Válogasd össze azokat a magokat, aszalványokat amiket szeretsz, és már kezdődhet is a reggeli gyártás.
Alapnak ezt bármikor felhasználhatod, de bátran cserélgetheted is az összetevőket, így mindig más és más ízélmény lesz. A zabpehely az alapja, ezt érdemes mindenképpen benne hagyni.
50 g szezámmag
50 g aszalt vörös áfonya
50 g kókusz chips
100 g kesudió vagy mandula
80 g törökmogyoró
50 g mazsola
100 g zabpehely
ízlés szerint méz vagy barnacukor
csipetnyi őrölt szegfűszeg vagy fahéj
Egyszerűen összekevered, és ráteríted egy sütőpapírral bélelt tepsire, ami rögtön mehet a 150-160 C-os sütőbe.
Fél óra alatt pirítsd készre, majd ha kihűlt, keress neki egy szépséges csatos üveget, amiben 1 hétig megőrzi a minőségét.
Remélem Neked is tetszeni fog 🙂