“Az ecoNeked küldetése röviden: A cél, hogy a hulladékmentesebb élet NE flancolás, hanem a mindennapi életünk része legyen, anélkül, hogy lemondással vagy többletkiadással járna!”
A hulladékmentes élet valóban úri huncutság lenne? A ráérős háziasszonyok újabb “sportja”?Valójában csak egy kis odafigyelés szükséges, hogy BÁRKI (akár csak minimálisan is) de csökkentse a háztartásában keletkező hulladékot?
A mi véleményünk az, hogy nem kellenek nagy dolgok, ahhoz hogy BÁRKI részese lehessen egy hulladékmentesebb világ létrehozásának! Mert ha Te csak kicsiben kezded, azzal máris többet teszel, mint az emberek 90%-a.
A kérdés már csak az, hogy téged mi fog motiválni, ha az ember társaid nagy része szkeptikus ezzel a gondolkodásmóddal szemben? Bele mersz-e vágni egy olyan új dologba, amitől Te jobban fogod magad érzeni, és ami lehet másoknak még új lesz?
A célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a probléma fontosságára, és hogy rávilágítsunk mennyi felesleges terméket és csomagolóanyagot viszünk haza a mindennapi vásárlásaink során.
Szeretünk ötletelni és ötleteket adni a mindennapokhoz, amik mindenkinek egyszerűen megvalósíthatók, anélkül, hogy lemondanánk bármiről is.
Hogyha pedig már részese vagy egy tudatosabb, hulladékmentesebb világnak, a mindennapok átalakulnak a Te szemedben is! Látni fogod mi a felesleges, mi az amit Te magad is hónapokkal ezelőtt még másképp csináltál, és mi az amiben Te fogsz tudni példát mutatni másoknak.
Mert a változások itt kezdődnek. Apró hétköznapi lépésekkel, amiket később a környezetünk is átvesz tőlünk, és ezzel talán elkezdődik valami…